Welcome in Aloe Vera Shop +49 176 70 60 96 53 info@lraloevera.eu
Select Page

FAQs

Algemene vragen
Wat is Cistus Incanus?

Wat is Cistus Incanus?

Cistus Incanus is de grijsbehaarde cistusroos. Ze komt vooral voor in Zuiderse landen. Deze plant groeit wild in de natuur, niet op plantages.

De geschiedenis van deze plant begint al in de 4e eeuw voor Christus. In het Verre Oosten, het noorden van Afrika en het Europese gebied rond de Middellandse Zee werd de Cistus Incanus al gauw heel geliefd als weldadige thee. De kennis van de weldadige en versterkende werking van dit afgietsel werd tot in de late Middeleeuwen overgeleverd.

Wat is speciaal aan Cistus Incanus?

Cistus Incanus heeft een van de hoogste gehaltes aan polyphenolen van alle eetbare planten. Pholyphenolen staan bekend om zijn antioxidant effect.

Wat gebruiken wij van deze plant?

LR gebruikt enkel de rijke, fijn gesneden bladeren, en geen hout of mixen. LR gebruikt geen hout of mix omdat ze minder waardevolle ingrediënten bevatten. Permanente kwaliteitscontroles tijdens het verwerkingsproces zorgen voor de hoogste zuiverheid en kwaliteit.

Welke type gebruikt LR?

LR gebruikt Cistus Incanus ssp. tauricus

Hoe wordt de grondstof verwerkt?

De bladeren van de plant worden verzameld, gedroogd, gereinigd en gesneden voordat ze bij bekende extractproducenten verwerkt worden tot een waterige oplossing. Dit extract wordt gedroogd en uiteindelijk tot capsules verwerkt. Bij het hierboven beschreven proces gaat het om een standaard technologie voor het maken van extract.

Overal wordt gesproken over thee en aftreksel. Hoe zit het met de capsules? Zijn ze beter of niet?

Onze capsules bevatten een extract van Cistus Incanus. Een extract ontstaat uit een waterig afkooksel, dat ingedikt wordt tot een aftreksel en dan onderworpen wordt aan een zorgvuldig drogingsproces. Daarom is het gehalte aan polyfenol in het extract duidelijk hoger dan in het aftreksel of afkooksel. Het extract wordt in capsules gedaan. De inname van een capsule wordt in de regel als heel aangenaam ervaren. Ook andere voedingssupplementen met polyfenolen worden aangeboden in capsulevorm.

Wat is speciaal aan elk van de Cistus Incanus producten?

Cistus Incanus Tea:
– 95% cistusroos bladeren
– 5% muntbladeren
– Enkel plantaardig

Cistus Incanus capsules:
– met zink en vitamine C
– pure plantaardige capsuleomhulsels
– 71% Cistus Incanus extract

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met onze productadviseurs:
Tlf. +49 176 70 60 96 53 e-mail: info@lraloevera.eu

022032051 041

Translate »
Have no product in the cart!