Welcome in Aloe Vera Shop +49 176 70 60 96 53 info@lraloevera.eu
Select Page

FAQs

Hyppigt stillede spørgsmål vedr. Colostrum

Hvad er Colostrum?

Colostrum, også kaldet råmælk eller biestmælk, er den første mælk som koen producerer og dannes udelukkende i den sidste del af graviditeten og i de første dage efter, at kalven er født. Ko-colostrum er særligt værdifuldt og nødvendigt for kalvens overlevelse. I dag bekræfter en lang række undersøgelser det, som landmænd har vidst i umindelige tider: Colostrum er en enestående startpakke fra Moder Natur, uden nogen former for kemiske tilsætningsstoffer.

Fra hvilket dyr udvindes Colostrum?

LR Colostrum udvindes udelukkende fra køer fra Tyskland. Vores Colostrum leveres udelukkende fra kvalitetsgårde med mælkeproduktion.

Hvad sker der med kalvene?

Koen producerer betydeligt mere Colostrum, end kalven har brug for. Det er udelukkende det overskydende Colostrum, og først efter at kalven har drukket sig mæt i Colostrum, der anvendes til Colostrum-produktionen.

Hvorfor er Colostrum fra køer så værdifuldt?

Koen har en såkaldt placenta-barriere, dvs. immunstoffer (antistoffer), som er vigtige for kalvens overlevelse, disse bliver ikke overført til den ufødte kalv. Disse stoffer skal overføres til kalvens organisme via råmælken, dvs. Colostrum, umiddelbart efter fødslen. Kalven ville ikke kunne overleve uden Colostrum. Sagt på en anden måde: Kalven udvikler, i modsætning til mennesket ingen immunsystem før fødslen. Det gør den først efter fødslen, gennem optagelsen af Colostrum.

Hvordan fremstilles Colostrum?

LR anvender udelukkende Colostrum fra de første timer efter kalvens fødsel. I disse timer er kvaliteten højest, da dette Colostrum har den højeste koncentration af immunglobuliner, vækstfaktorer og immunregulatorer.

Colostrum Direct

De vigtige indholdsstoffer som immunglobuliner, vækstfaktorer og immunregulatorer er meget varmefølsomme. Derfor foretrækker LR en koldfremstilling, hvor de følsomme indholdsstoffer skånes bedst. Man fjerner udelukkende fedt og kasein fra colostrumet.

Colostrum Compact

Pulveret i kapslerne fremstilles gennem en skånsom frysetørring, også her skånes og bibeholdes indholdsstofferne på bedst mulige vis. Kapslerne fyldes udelukkende med pulver.

Colostrum Pearls

Her forsynes pulveret med et tyndt lag sukker og forarbejdes til perler. En dagsration Pearls indeholder lige så meget Colostrum pulver som en dagsration Colostrum Compact.

Hvad er immunglobuliner?

Immunglobuliner er komplekse proteiner. Der er tale om “intelligente” molekyler. De fungerer som ”vogtere”, da de overvåger hele organismen mod indtrængen af fremmede, farlige stoffer og substanser. De genkender ubudne gæster, som f.eks. vira, bakterier og antigener.
Når de genkender en ubuden ”gæst”, giver de informationer videre til andre celler (makrofager, T-celler, B-celler), som herefter uskadeliggør fremmedlegemet.
Den hurtige afsløring er en forudsætning for, at kroppen kan reagere hensigtsmæssigt og kan beskytte sig selv.
Immunglobuliner er immunforsvarets hukommelse. De husker enhver fjendtlig kontakt i hele deres levetid. De kredser i blod- og lymfesystemet, kan forlade blodbanen, sidder på slimhinder og i bindevæv.

Hvad er vækstfaktorer?

Vækstfaktorer er budbringende stoffer, der dannes af celler, med det formål at videregive informationer til andre celler.

Vækstfaktorer stimulerer celler til vækst og differentiering. De spiller primært en vigtig rolle i udviklingen og modning af organismen, men også senere ved regeneration, f.eks. efter fysisk belastning.

Specielt ved væv, der er udsat for en høj belastning, såsom:

• slimhinderne i luftvejene,
• tarmoverfladen,
• huden

styrer vækstfaktorerne den konstante, og nødvendige fornyelsesproces.

Hvad er immunregulatorer?

Immunregulatorer styrer hele kroppens forsvarsmekanisme. Der er tale om yderst effektive molekyler, dvs. de virker i selv små mængder eller koncentrationer.

Immunforsvaret er en meget kompleks proces med mange facetter. For at beskytte sig bedst muligt mod eksempelvis infektioner, forårsaget af vira, skal kroppen kunne reagere hurtigt. Vira og bakterier fordobler deres antal i organismen inden for få minutter.

Denne immunreaktion skal dog også slutte rettidigt igen, idet der ellers kan opstå et overaktivt immunforsvar der kan føre til allergier. Herved overreagerer kroppens immunforsvar på harmløse stoffer såsom græspollen (løbende næse, hoste til astma). Reguleres immunforsvaret ikke rigtigt, kan det også angribe celler og væv i ens egen krop. Herved kan der opstå auto-immunsygdomme.

Hvorfor har flydende Colostrum en anden farve og klarhed?

I den forbindelse er det vigtigt at vide, at manglende klarhed ikke er tegn på kvalitetsmangler eller er lig med fejl i immunglobulinerne. Da Colostrum er et naturprodukt, er det normalt med individuelle afvigelser.

Tip:
• Opbevares et mørkt og køligt sted.
• Opbevares i køleskabet efter åbningen.
• Rystes, hvis uklar, inden brug.

Hvad skal man være opmærksom på inden indtagelsen af Colostrum?

Alle Colostrum produkter bør ikke blandes med varme drikke eller tages samtidig. For at gøre smagen af Colostrum Direct mere behagelig, kan det indtages med frugtsaft.

Hvad kendetegner Colostrum fra LR?

Vore Colostrum produkter er de eneste produkter på markedet med SGS INSTITUT FRESENIUS kvalitetsstemplet. Det hidtil strengeste kvalitetsstempel, bekræfter det højeste kvalitetsniveau gennem uafhængige, skjulte og regelmæssige kontroller. Kvalitets- og sikkerhedsprincipper, der ligger over gennemsnittet, sikrer et produkt af højeste kvalitet.

LR anvender udelukkende Colostrum fra køer fra Tyskland, hvilket betyder: Høj kvalitetsstandard, også hvad angår udvindingen samt korte transportveje. Vi bruger udelukkende den overskydende mælk fra de første timer, fordi indholdet af immunglobuliner er særligt høj i disse timer. For at sikre, at Colostrum bibeholder den høje værdi af indholdsstoffer og kan anvendes til mennesker, gør vi brug af en skånsom koldfremstillingsmetode.

Hvad er den anbefalede dosis?

Colostrum Direct:
8 ml dagligt

Colostrum Compact:
2×1 kapsel dagligt

Colostrum Pearls:
I underkanten af én hel måleske (2 g)

Ved yderligere spørgsmål står vores produktrådgivning gerne til disposition:
Tlf. +49 176 70 60 96 53 eller via e-mail: info@lraloevera.eu

022032051 041

Translate »
Have no product in the cart!