Welcome in Aloe Vera Shop +49 176 70 60 96 53 info@lraloevera.eu
Select Page

FAQs

Veel gestelde vragen over de LR Colostrum producten

Wat is colostrum?

Colostrum, ook bekend als voormelk of biestmelk genoemd, is de melk die enkel geproduceerd wordt door de koe bij de geboorte van het kalf. Koecolostrum is bijzonder waardevol en noodzakelijk voor het kalfje om te overleven. Tegenwoordig bevestigen veel onderzoeken wat boeren al sinds oudsher wisten: colostrum is ook voor de mens enorm waardevol, omdat het immuunsysteem van de koe en van de mens op dezelfde manier werken. Colostrum is een uniek starterpakket van moeder natuur zonder de een of andere chemische toevoeging.

Van welk dier wordt colostrum gewonnen?

LR Colostrum wordt uitsluitend gewonnen van koeien uit Duitsland. Wij onttrekken onze colostrum alleen van melkproducerende kwaliteitsboerderijen.

Wat gebeurt er met de kalfjes?

De koe produceert meer colostrum dan het kalfje nodig heeft. LR neemt alleen het overschot van de melk nadat het kalf verzadigd is voor zijn productie van colostrum.

Waarom is colostrum van koeien bijzonder waardevol?

De koe heeft een zogenaamde placentakast, d.w.z. immuunstoffen (antilichaampjes), die van levensbelang zijn voor het kalfje. Deze immuunstoffen worden voor de geboorte niet aan het kalf doorgegeven. Deze stoffen moeten direct na de geboorte met de eerste melk, d.w.z. het colostrum in het organisme van het kalfje terechtkomen. Zonder het colostrum zou het kalfje niet kunnen overleven. Simpelweg: in tegenstelling tot mensen, bouwen ongeboren kalven geen immuunsysteem op in de baarmoeder. Enkel met colostrum in de melk van hun moeder die zij krijgen onmiddellijk na de geboorte, bouwen zij een immuunsysteem op.

Hoe wordt Colostrum geproduceerd?

LR gebruikt alleen het colostrum van de eerste uren na de geboorte van het kalf. In deze uren is de kwaliteit het beste, omdat het colostrum hier de hoogste concentratie aan immunoglobulines, groeifactoren en immuunregulatoren bevat.

Colostrum Direct:
De meest belangrijke ingrediënten zoals immunoglobulines, groeifactoren en immuunregulatoren zijn zeer gevoelig aan warmte.
LR verkiest daarom een koud productieproces om de gevoelige ingrediënten te
beschermen. De vloeistof is enkel ontvet en de caseïne wordt verwijderd.

Colostrum Compact:
Poeder wordt onttrokken uit de vloeibare Colostrum door deze te vriesdrogen waarna ze tot capsules worden geproduceerd. Dit is ook de beste manier om de ingrediënten te bewaren. Dit poeder wordt dan gebruikt om onze capsules te vullen.

Colostrum Pearls:
Dit is het proces waarbij het poeder met een laag suiker omhuld wordt tot een parel. Een dagelijks dosis van parels bevatten evenveel colostrum poeder als een dagelijks dosis colostrum.

Wat zijn immunoglobulines?

Immunoglobulines zijn complexe eiwitlichaampjes. Het zijn „intelligente“ moleculen. Ze fungeren als bewakers, want ze bewaken het hele organisme tegen het indringen van vreemde, gevaarlijke stoffen en substanties.

Ze herkennen indringers zoals virussen, bacteriën, antigenen.

Als ze een indringer herkend hebben, geven ze deze informatie door aan andere cellen (macrofagen, T-cellen, B-cellen), die vervolgens de indringer onschadelijk maken.

Het snelle herkennen is dus een voorwaarde, dat het lichaam gepast reageren en zich beschermen kan.

Immunoglobulines zijn het geheugen van het immuunsysteem. Ze onthouden het leven lang elk vijandelijk contact. Ze cirkelen in het bloed- en lymfevatensysteem, kunnen de bloedbaan verlaten, zitten op slijmhuiden en in het bindweefsel.

Wat zijn groeifactoren?

Groeifactoren zijn overdrachtsstoffen, die door cellen gevormd worden om informatie aan andere cellen door te geven.

Groeifactoren zetten cellen aan tot groeien en differentiatie. Ze spelen primair een belangrijke rol in de ontwikkeling en rijpwording van het organisme, maar ook later bij de regeneratie bv. na een lichamelijke belasting.

Groeifactoren reguleren het constante regeneratieproces vooral bij weefsels die onderhevig zijn aan een hoge belasting, zoals:

• De slijmhuiden van de ademwegen,
• Darmoppervlakken
• De huid

Wat zijn immuunregulatoren?

Immuunregulatoren besturen het hele afweervermogen van het lichaam. Het zijn bijzonder werkzame moleculen, d.w.z. ze werken in kleine hoeveelheden of concentraties.

Het weerstandsvermogen tegen infectieziektes is een heel complex en ingewikkeld proces. Om zich met succes bv. te beschermen tegen infecties door virussen, moet het lichaam heel snel reageren. Want virussen en bacteriën verdubbelen hun aantal in het organisme binnen enkele minuten.

Maar deze immuunrespons moet ook op tijd weer beëindigd worden, anders kan een overactief immuunsysteem tot allergieën leiden. Daarbij reageert het lichaam op ongevaarlijke stoffen zoals graspollen met een te sterke immuunrespons (loopneus, hoesten tot en met astma).

Als het immuunsysteem niet goed reguleert, kan het ook cellen en weefsels van het eigen lichaam aanvallen. Zo kunnen er auto-immuunziektes ontstaan.

Waarom vertoont vloeibaar colostrum verschillen in kleur en troebelheid?

Hier is het eerst belangrijk te weten dat de vertroebelingen geen gebrek aan kwaliteit zijn of het ontbreken van immunoglobulines betekent. Omdat het bij colostrum om een natuurproduct gaat, zijn individuele fluctuatiemarges normaal.

Tip:
– Donker en koud bewaren
– Na het openen in de koelkast bewaren
– Bij optredende vertroebelingen schudden voor het innemen

Waar moet je opletten als je Colostrum gebruikt?

Colostrum kan niet gemixt worden met warme dranken of samen geconsumeerd worden. Om de smaak van Colostrum Direct aangenamer te maken, kan je dit samen met fruitsap drinken.

Waarin zit het verschil tussen cistus en colostrum?

De inhoudelijke stoffen in cistus zijn polyfenolen van plantaardige oorsprong. Polyfenolen zijn secundaire plantenstoffen die een uitgebreid voordeel voor ons immuunsysteem hebben.
Colostrum bevat antilichaampjes (eiwitten) van dierlijke oorsprong. Colostrum bevat immunoglobuline, groeifactoren en immuunregulatoren, die een specifiek voordeel hebben voor ons immuunsysteem. (Zie de antwoorden bij immunoglobuline, groeifactoren en immuunregulatoren)

Wat onderscheidt onze producten?

Onze Colostrum producten zijn de eerste Colostrum producten op de markt met het SGS INSTITUT FRESENIUS kwaliteitskeurmerk.
Het op dit moment wellicht meest veeleisende kwaliteitskeurmerk bevestigt het hoge kwaliteitsniveau door onafhankelijke, geheime en regelmatige controles. Bovengemiddelde uitgaven voor kwaliteit en veiligheid garanderen een bijzonder hoogwaardig product.

LR gebruikt colostrum van koeien uit Duitsland. Dat betekent: een hoge kwaliteitsstandaard ook in de productie- en transportfase. Wij gebruiken alleen het overschot aan melk van de eerste uren, omdat het gehalte aan immunoglobulines op zijn hoogst is. Om er voor te zorgen dat ons colostrum de hoogste waarde aan

inhoudelijke stoffen ook behoud en een aangename smaak heeft, zetten wij alleen een koud productieproces in.

Wat is de aanbevolen dosis?

Wij raden 1-2 eetlepels vloeibaar Colostrum Direkt of 2 capsules Colostrum Basis per dag aan. Voor de regelmatige inname raden wij 2 capsules per dag aan, dit komt overeen met een maandelijkse dosis van 1 verpakking. Voor het begin is het zinvol 2 eetlepels vloeibaar Colostrum gedurende een beperkte periode in te nemen, dit komt overeen met een maandelijkse dosis van ca. 2 flessen.

Colostrum Direct:
Drink 8 ml per dag.

Colostrum Compact:
Het is aanbevolen om 2×1 capsule per dag in te nemen.

Colostrum Pearls:
Neem een maatlepel (2 g) parels.

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met onze productadviseurs:
Tlf. +49 176 70 60 96 53 e-mail: info@lraloevera.eu

022032051 041

Translate »
Have no product in the cart!